diumenge, 7 de juny del 2015

L'art a l'escola... Per què?

Segons l’article escrit per la docent de la facultat d’educació UDCH, Percy Morante Gamara: L’ensenyament de l’art és vital dins l’educació dels estudiants en els diferents nivells educatius. El paper que tenen les escoles amb l’art, depèn en gran part de la percepció que tenen cadascuna d’aquestes davant el paper de l’art. 

L’art es manifesta de diferents maneres com són: la música, el teatre, la dansa, la pintura, etc. Aquestes aporten als alumnes uns grans beneficis que són aquests els que els serviran per desenvolupar les seves necessitats i competències al llarg de la seva vida acadèmica i també fora de l’àmbit educatiu. 

Però no sempre els alumnes reben aquests grans beneficis que poden rebre els alumnes amb les arts, això és degut al fet que no tots els mestres conceben les arts de la mateixa forma. Això limita la possibilitat d’aprenentatges amb els quals els alumnes podrien enriquir-se. 

Aquests beneficis que aporten l’art als alumnes, són els següents:
-Permet que els alumnes desenvolupin les seves possibilitats i potencialitats, ja que és ell qui experimenta i explora les seves pròpies habilitats.
-Les arts tenen un caràcter lúdic, és per això que l’alumnat en part les conceben com un joc on no existeixen les normes ni les limitacions, el que significa que l’alumnat no es veu limitat i pot crear segons les seves necessitats i expectatives.
-Estimula les capacitats cognitives i creatives dels estudiants.
-Desenvolupa l’atenció, percepció, memòria, retenció, discriminació, moviment, audició, vocabulari, expressió corporal, etc.
-Permet que l’alumnat es socialitzi i interactuï.
-Desenvolupa tots els sentits.
-Inculca l’amor a la bellesa i l’estètica.

Així doncs, una vegada més podem dir que l’art contribueix en la formació integral dels alumnes mitjançant el desenvolupament de la creativitat, l’expressió lliure, espontània i natural que s’aconsegueix en aquest mateix procès. 


Per aconseguir una escola eficient, hem d’aconseguir que aquesta escola vetlli i aposti per una educació que incorpori la creativitat en un dels seus objectius. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada