dimecres, 22 d’abril del 2015

Sant Jordi pels grans

L’anterior entrada anava adreçada als nens més petits de la casa. Per a què ningú es quedi amb les ganes de fer la seva manualitat de Sant Jordi, a continuació us proposaré dues activitats per aquest dia tant especial per tots els catalans i catalanes.

La primera activitat, es tracta de fer un cor molt elegant d’una manera peculiar que sorprendrà a tothom. Per fer-lo, hem d’agafar una fusta del color que vulgueu, si el color original d’aquesta no us agrada podeu pintar-la. A continuació el que farem serà clavar uns claus petits en forma de cor. Per fer-ho caldrà dibuixar a llapis el cor per tal que la forma d’aquest ens quedi perfecte. A continuació,  amb un cordill vermell o del color que més us agradi, es tractarà d’anar enllaçant-lo de manera que ens quedi un cor teixit del color escollit. 

Aquesta activitat és simple de fer i molt bonica a simple vista, ja sigui per regalar o per decorar.

Material necessari:
  • Plafó de fusta.
  • Claus petits.
  • Martell.
  • Llapis.
  • Cinta/ cordill vermell.

(Fotografies extretes de pinterest.com de lapapeteriediva.com.br)



La següent activitat que proposo, és fer unes espelmes en forma de rosa. El primer que hem de fer es fondre 3 espelmes de color blanc i 3 espelmes de color rosa/vermell. Una vegada estigui fos agafem una mica de la barreja i la posem a sobre de la taula, quan la barreja estigui tangible, és a dir que la podem manipular, agafarem un cordill (que ens servirà per encendre més endevant l’espelma) i envoltem aquest amb la nostra nova cera, amb el proposit d’acabar formant la nostra rosa. Aquest procés el repetirem tantes vegades com tantes roses volguem, aquestes les podem col·locar a sobre del suport de les primeres espelmes que hem fos per tal de mantenir-les estables.

Com podeu veure, és una manera molt fàcil i original d’aconseguir la teva rosa. 

Material necessari:
  • Espelmes blanques i vermelles.
  • Cordill.

(Fotografies extretes de pinterest.com de fabartdly.com)


Fer manualitats permet als alumnes desenvolupar totes les competències. Podriem dir que les manualitats són interdisciplinars, ja que aquestes les podem adaptar a qualsevol materia, és a dir ens poden servir per treballar els continguts que nosaltres volguem. Les competències són les següents:

1. Competència comunicativa lingüística i audiovisual.
2. Competència artística i cultural.
3. Competència del tractament de la informació i competència digital.
4. Competència matemàtica.
5. Competència d'aprendre a aprendre.
6. Competència d'autonomia i iniciativa personal.
Competències específiques centrades a conviure i habitar el món.
7. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
8. Competència social i ciutadana.


Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada