dilluns, 20 d’abril del 2015

Creació d'un llibre digital

El llibre digital o electrònic, és una publicació que es difon en format digital, per tant per ser llegit és necessari l’adquisició  d’un dispositiu electronic (mòbil, tauleta, ordinador…).
Aquest té uns aventatges com per exemple, que introdueix elements multimedia, animació, sons… coses que el fan més atractiu pels infants. 
Els llibres digitals són de gran utilitat a l’aula atès que la mestra els pot crear i modificar segons les necessitats dels seus alumnes. 
Avui us parlaré de dues aplicacions molt útils i de fàcil utilitat per crear un llibre digital.

La primera aplicació s’anomena storybird.
Storybird és una aplicació gratuita on simplement cal registrar-se. L’aplicació, ja et facilita un gran ventall de diferents imatges i temàtiques. Simplement el que tu has de fer és seleccionar aquelles imatges que tu vols pel teu llibre o conte digital i afegir la lletra. Aquest és l' enllaç de l’aplicació:https://storybird.com

La segona aplicació i que personalment m’agrada més, s’anomena ISSUU.
L’ISSUU és un servei en línia gratuït que permet la visualització de material digital com llibres, revistes, articles, diaris, etc. de forma realista, creativa i permet personalitzar-ho. El contingut que es penja al navegador web està fet de manera que s’assembli el més possible a una publicació impresa, amb un format tipus llibre, el qual permet la visualizació de dues pàgines a la  vegada. Cada vegada que la página canvia ho fa com un llibre real, amb una animació. Per a la seva utilització és necessari l’ús del PowerPoint i en el cas que fos necessari els arxius en format pdf. L’aplicació va ser seleccionada com una dels 500 millors llocs a la xarxa del 2009, per la revista Time. 

Uns mesos enrere des de l’assignatura de La imatge digital en contextos educatius, ens van proposar la creació d’un llibre digital. Amb l’ajuda de la meva companya Andrea G. (aprofito per dir que podeu conultar el seu blog :    http://www.educacioartisticaudg.blogspot.com.es molt interessant sobre la temàtica de l’educació artística). Vam realitzar un conte digital sobre la temàtica educativa del racisme. Aquest és l’enllaç: http://issuu.com/clarandrea/docs/presentaci__n1_46b91a9363fdf4/0

Si analitzem aquestes dues aplicaciones des del punt de vista de la Taxonomia de Bloom + TAC el verb més adequat és el de comprendre. Pel grau de comprensió que han de tenir el infants per comprendre el fil de la història. Pel que fa al model de SAMR, les podriem classificar dins de la modificació, ja que les aplicacions permeten fer tasques significatives de l’habitual. 






Per cert, s’acosta Sant Jordi!!! Ja teniu a punt els vostres regals? Per aquelles persones que estan cansades de regalar any rere any el mateix i volen innovar, en breus publicaré idees molt xules i interessants. 

Salutacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada