dissabte, 18 d’abril del 2015

El Teatre-Museu Dalí

Salvador Dalí va néixer a Figueres, l’any 1904. Com explica en la seva biografia, de petit havia de portar flors a la tomba que tenia el seu nom. Aquest fet, el va traumatitzar i li creà una gran inestabilitat emocional.
Va ingressar el 1921 a l’Escola de Belles Arts de Sant Francisco, a Madrid. L’any 1929, durant una estada a París va conèixer a Picasso, i el 1930 es va adherir al moviment surrealista. 

El moviment surrealisme neix al període d’entreguerres, a partir de les teories de Freud: una persona que té el món conscient que controla, però el món de subconscient existeix sense control de la persona. Els surrealistes intenten pintar aquest món dels somnis. Podem dir, que aquest moviment artístic, permetia la veritable expressió de la ment humana, un art basat en l’inconscient i en el món dels somnis. 

El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, està situat a la ciutat de Figueres (Girona).  El museu ens ofereix un gran ventall de possibilitats, des de visites guiades i virtuals, activitats, diferents exposicions i col·leccions, etc. 

Avui em centraré amb la visita virtual ja que crec que pot ser molt profitosa pels nens. El museu amb aquesta visita virtual et convida a fer un recorregut per algunes sales del museu i veure algunes de les obres i objectes que s’hi exposen a través de fotos panoràmiques 360º. Tot i que jo recomano anar a visitar el museu, aquesta visita virtual pot ser molt beneficiosa per aquelles persones que estan planificant visitar-lo per tal de fer-se una idea de com és i de tot allò que s’hi pot trobar. D’altra banda també es pot utilitzar una vegada s’ha visitat per tal de fer memòria. 

Animo a tothom a visitar el museu, a gaudir de la visita virtual i de totes aquelles altres possibilitats que ofereix el museu. Una joia artística com aquesta, no podem deixar-la escapar tenint-la a la ciutat de Girona. 

A l’escola, sincerament faria partícep als meus alumnes d’aquesta activitat per a què coneguin un personatge que ha passejat per tot el món amb el nom de la ciutat de Figueres. Amb els objectius de mostrar a l’alumne la vida i l’obra de S. Dalí, aplicar coneixements adquirits anteriorment o posteriorment a l’estudi de l’artista i rendir un homenatge al pintor. 

A continuació enllaço el link del museu, per qualsevol pregunta no dubteu en comentar. 


Salut. 

2 comentaris:

  1. Hola Clara!

    Trobo especialment interessant aquesta entrada dedicada a Salvador Dalí. M'ha agradat conèixer l'existència d'aquesta aplicació ja que crec que pot ser molt útil pels nens/es, és una forma totalment diferent i divertida per presentar als infants un dels museus més reconeguts de Catalunya. Fins aviat!


    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Andrea!

      Per si és del teu interès, més endevant presentaré una altra aplicació similar sobre una de les obres més famoses d'Antoni Gaudí.

      Salutacions.

      Elimina