dilluns, 8 de juny del 2015

El nostre cervell necessita les arts

L’art en totes les seves manifestacions constitueix una característica essencial que identifica el cervell humà. El nostre cervell necessita l’art. 

Des dels primers anys de vida, els nens, juguen, canten, ballen, dibuixa… totes aquestes activitats són imprescindibles per un desenvolupament sensorial, motor, cognitiu i emocional que el permetran aprendre. 

L’educació artística és una necessitat atès que ens permet adquirir una sèrie de competències que ens permet ser molt eficaços dins l’aula i tenir un rendiment i desenvolupament òptim. 

S’han fet estudis, i s’ha arribat a la conclusió que cada activitat artística activa diferents regions cerebrals. Per exemple, la música es processa a l’escorça auditiva que està ubicada en el lòbul temporal. Les arts que comporten moviment (teatre, ball), activen l’escorça motora. Les arts visuals com la pintura, es processen principalment en els lòbuls occipital i temporal. En canvi, la poesia i la prosa impliquen a les àrees de broca i wernicke relacionades amb el processament lingüístic. 



Per què ensenyar les arts?

-Existeix un major compromís emocional dels alumnes a l’aula.
-Els alumnes treballen de forma més activa i aprenen els uns dels altres.
-Els grups cooperatius converteixen les classes en comunitats d’aprenentatge.
-Es facilita l’aprenentatge en totes les assignatures a través de les arts.
-Els professors col·laboren més i tenen majors expectatives sobre els seus alumnes.
-L’avaluació és més reflexiva i variada.
-Les famílies s’involucren més.


A continuació, us deixo un vídeo que resumeix tot l’escrit anterior:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada