dimecres, 27 de maig del 2015

La robòtica a les aules

"Sis escoles de la ciutat presenten les seves experiències de robòtica educativa a infantil i primària"
La robòtica s'està convertint en una eina essencial per facilitar l'aprenentatge, però no només d'àmbits relacionats amb la tecnologia, sinó que també de manera multidisciplinar. La robòtica és una bona estratègia per treballar sobretot la creativitat i l'experimentació, el treball en equip i l'aprenentatge a partir de l'error. 
Parlem d'una eina molt motivadora. No sols per als nens, sinó, també per l'equip docent. Enfronta als estudiants a problemes seriosos i complexos, i els fa pensar i explorar per si mateixos conceptes matemàtics, físics i d'enginyeria.
La notícia d’avui tracta de sis escoles de Barcelona les quals han experimentat amb materials de robòtica. Això inclou la programació bàsica que ens ofereix el Bee-bot, passant per les possibilitats de construcció i programació d’OLLO fins a un clàssic com el LEGO. Cadascun dels centres ha experimentat amb les possibiltats del material de robòtica segons els seus interessos, en què es volien focalitzar i les seves necessitats. Per exemple, un centre l’ha aplicat a l’àmbit de la lingüística. L’Escola Baró de Viver, per exemple l’han experimentat des de tots els àmbits curriculars.
Totes les escoles han coincidit en destacar la motivació que provoca l’ús d’aquest tipus de material en l’alumnat i la facilitat de treballar-hi des de qualsevol àrea curricular sense cap tipus de coneixement previ.
Analitzant la robòtica des d’un punt de vista més acadèmic i competencial, podem dir que amb la robòtica es desenvolupen competències lingüístiques i digitals i de lògica matemàtica.
Normalment el gran desavantatge que tenen les escales és el factor econòmic. La ciutat de Barcelona no vol que això sigui un inconvenient per enriquir els aprenentatges del sus alumnes. És per això que si les centres de Barcelona valen ver ús de materials de robòtica educativa poden solicitar el seu préstec.
Els centres educatius de Barcelona que vulguin disposar en préstec dels materials i dels recursos de robòtica educativa que ofereix l’equip TAC del Consorci d’Educació, ho han sol·licitar a través del seminari TAC del centre de recursos pedagògic del seu districte.


Font: Consorci d'Educació de Barcelona. Generalitat de Catalunya. Ajuntament de Barcelona.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada