dijous, 30 d’abril del 2015

Glogster

Bon dia a tots i totes! 

Trobeu que esteu farts de sempre fer la mateixa tipologia de pòsters i presentacions? Voleu canviar de mecanisme i sorprendre?

Glogster és l’eina que et permet crear pòsters digitals adequats al teu gust. En ells pots introduir-hi imatges, textos, enllaços, vídeos, música, veu, diferents dissenys i gràfics animats. També pots fer-ho public i compartir-lo amb la gent. 

Per a què puc utilitzar el meu glog?
·Presentació de treballs i projectes de classe.
·Realització de cartells informatius
·Guies turístiques.
·Biografies
·Reportatges.

Els pòsters sempre han sigut una manera de fer que els alumnes treballin cooperativament o individualment i aquests s’interessin per un tema, busquin informació i la sintetitzin. A més, després et pot servir d’eina de recolzament per una possible exposició oral. 

Quines competències es treballen?
·Competència artística i cultural.
·Competència de tractament de la informació i competència digital.
·Competència d’aprendre a aprendre.
·Competència en el coneixement i la informació amb el món físic.

Si analitzem Glogster segons la “Taxonomia de Bloom +TAC” el verb més adequat per aquesta és el de crear, ja que l’alumne en aquest cas ha de crear i pensar com organitzar i estructurar tota aquella informació que té d’una manera visual atractiva. Pel que fa al model de “SAMR”, la podríem classificar en la modificació, ja que permet fer la mateixa funció d’una manera totalment innovadora.

Mesos enrere, vaig crear un glog sobre Frida kahlo, el compartiré amb tots vosaltres perquè vegeu el que podeu arribar a crear amb aquesta aplicació. A més, us enllaço l’adreça  http://ccllaarraa.edu.glogster.com/frida-kahlo/

Fins aviat :)





dimecres, 29 d’abril del 2015

Artpad

Voleu gaudir d’una estona ben divertida creant la vostra pròpia obra? Aquí us presento l’aplicació d’Artpat. Una aplicació en línia que et permet crear de manera lliure la teva pròpia obra d’art ja sigui utilitzant els diferents tipus de pinzells que et proporciona o amb el cubell de pintura. A més, et permet posar l’obra en un marc per emmarcar-la i que queda ben realista, i penjar-la a la galeria, perquè et sentis com un autèntic artista. 

Amb aquesta aplicació el que fem és afavorir la creativitat dels infants, motivant-los a fer un dibuix lliure segons les seves percepcions i emocions. 

Si analitzem l’aplicació segons la “Taxonomia de Bloom + TAC” el verb més adequat per aquesta és el de crear, ja que bàsicament és la finalitat d’aquesta aplicació, on com he dir anteriorment, l’infant fa la seva obra. Pel que fa al model de “SAMR”, la podríem classificar entre l’augment i la modificació, atès que la finalitat en sí, és la mateixa, la de dibuixar, crear, plasmar les emocions etc, però sí que es fa d’una manera totalment innovadora i a més, s’afageix el fet de poder-lo emmarcar i posar-lo a la galeria. Això és, que l’aplicació permet fer tasques significatives de l’habitual.

Per tal que pugueu gaudir d’aquesta aplicació us deixo l’enllaç: http://artpad.art.com/artpad/painter/

Animeu-vos! 
Aquí us deixo la meva obra abstracta, espero veure les vostres aviat.



dissabte, 25 d’abril del 2015

colAR Mix

Salutacions a tothom!

Voleu que els vostres fills/es, cosins/es, veïns/es, nebots/es… gaudeixin d’una experiència inolvidable amb el seus dibuixos? 

Això és possible amb l’aplicació colAR Mix. Aquesta és una aplicació gratuïta de realitat augmentada disponible tant per App Store com per Android. L’únic que hem de fer és seguir els passos següents:



1-Descarregar l’aplicació al nostre dispositiu (podeu accedir-hi directament des d’aquí: http://colarapp.com
2- A continuació, imprimir els dibuixos que es desitjin pintar des de l’opció “coloring pages”. (És important que només s’utilitzin els dibuixos que l’aplicació et proporciona, en cas contrari el sistema de realitat augmentada no funcionarà).
3-Una vegada hàgim acabat de pintar el nostre dibuix, l’haurem d’enfocar amb el nostre dispositiu i apretar la opció “play” per a què el nostre dibuix pugui ser escanejat. 
4-Ara ja només ens queda gaudir del nostre dibuix amb realitat augmentada! 

Les principals competències que treballarem seran:
-Competència comunicativa lingüística i audiovisual.
-Competència artística i cultural.
-Competència de tractament de la informació i competència digiital.
-Competència d’aprendre a aprendre.
-Competència d’autonomia i iniciativa personal.

Amb aquesta aplicació treballarem el següent objectiu d’educació primària:
-Experimentar i indagar en les possibilitats expressives del so, de la imatge i del moviment i apreciar que l’art és una manera de donar forma a les experiències, a les idees i a les emocions.

Espero que tots i totes us animeu a provar l’aplicació! A continuació us deixo l’enllaç del tràiler per a què us feu una ideia de com és colAR Mix: https://www.youtube.com/watch?t=15&v=tBYm53L79YY


Fins aviat. 


dimecres, 22 d’abril del 2015

Sant Jordi pels grans

L’anterior entrada anava adreçada als nens més petits de la casa. Per a què ningú es quedi amb les ganes de fer la seva manualitat de Sant Jordi, a continuació us proposaré dues activitats per aquest dia tant especial per tots els catalans i catalanes.

La primera activitat, es tracta de fer un cor molt elegant d’una manera peculiar que sorprendrà a tothom. Per fer-lo, hem d’agafar una fusta del color que vulgueu, si el color original d’aquesta no us agrada podeu pintar-la. A continuació el que farem serà clavar uns claus petits en forma de cor. Per fer-ho caldrà dibuixar a llapis el cor per tal que la forma d’aquest ens quedi perfecte. A continuació,  amb un cordill vermell o del color que més us agradi, es tractarà d’anar enllaçant-lo de manera que ens quedi un cor teixit del color escollit. 

Aquesta activitat és simple de fer i molt bonica a simple vista, ja sigui per regalar o per decorar.

Material necessari:
  • Plafó de fusta.
  • Claus petits.
  • Martell.
  • Llapis.
  • Cinta/ cordill vermell.

(Fotografies extretes de pinterest.com de lapapeteriediva.com.br)



La següent activitat que proposo, és fer unes espelmes en forma de rosa. El primer que hem de fer es fondre 3 espelmes de color blanc i 3 espelmes de color rosa/vermell. Una vegada estigui fos agafem una mica de la barreja i la posem a sobre de la taula, quan la barreja estigui tangible, és a dir que la podem manipular, agafarem un cordill (que ens servirà per encendre més endevant l’espelma) i envoltem aquest amb la nostra nova cera, amb el proposit d’acabar formant la nostra rosa. Aquest procés el repetirem tantes vegades com tantes roses volguem, aquestes les podem col·locar a sobre del suport de les primeres espelmes que hem fos per tal de mantenir-les estables.

Com podeu veure, és una manera molt fàcil i original d’aconseguir la teva rosa. 

Material necessari:
  • Espelmes blanques i vermelles.
  • Cordill.

(Fotografies extretes de pinterest.com de fabartdly.com)


Fer manualitats permet als alumnes desenvolupar totes les competències. Podriem dir que les manualitats són interdisciplinars, ja que aquestes les podem adaptar a qualsevol materia, és a dir ens poden servir per treballar els continguts que nosaltres volguem. Les competències són les següents:

1. Competència comunicativa lingüística i audiovisual.
2. Competència artística i cultural.
3. Competència del tractament de la informació i competència digital.
4. Competència matemàtica.
5. Competència d'aprendre a aprendre.
6. Competència d'autonomia i iniciativa personal.
Competències específiques centrades a conviure i habitar el món.
7. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
8. Competència social i ciutadana.


Fins aviat!

Sant Jordi pels petits

Com ja saveu tots, la diada de Sant Jordi, el patró de Catalunya està arribant. Tal i com us vaig comentar en la darrera publicació, a continuació us donaré algunes idees ben xules per celebrar aquest dia tant especial amb manualitats ben senzilles, divertides i maques, adreçades a totes les edats. 

Pels més petits de la casa, proposo un parell d’activitats manuals, on els infants gaudirant moltíssim realitzant les seves pròpies creacions i manualitats.

La primera, es tracta d’estampar la pròpia mà amb pintura vermella en un fons blanc. Un cop aquesta estigui seca, la retallarem seguint la silueta de la mà de l’infant. En el següent pas agafarem un paper de color verd (la tonalitat d’aquest dependrà del teu gust personal) i retallarem un tros en forma de quadrat en funció de la mida de la mà, tenint en compte que aquest últim tingui una mida major que la mà, per tant, haurà de sobresortir. Per últim, el que farem serà pintar de color verd un pal de la mesura del que es fan servir pels pinxos ( si pot ser de la mateixa tonalitat del paper que hem utilitzat anteriorment). Ara ja només quedarà ajuntar-ho tot per a què quedi una rosa de Sant Jordi tota ben personalitzada amb la mà del més petit de la casa. 
(Fotografia extreta de pinterest.com de Cati Cruelles)

Material necessari:
  • Enganxament.
  • Foli blanc i de color verd.
  • Pintura vermella i verda.
  • Cintes de decoració.








La següent activitat, es tracta de fer una postal amb motiu de celebració d’aquesta diada tant especial per tota Catalunya.

Per fer-la caldrà agafar una cartolina vermella o beige (depèn del vostre gust personal). A continuació amb l’ajuda d’un vegetal com l’api estamparem amb color vermell o blanc (diferent del color de cartolina escollida) per tal de formar un estampat d’una rosa. Una vegada tinguem la portada de la nostra postal enllestida, procedirem a personalitzar-la acompanyant-la per algun escrit segons a qui la volgueu regalar.  

Material necessari:
  • Cartolina vermella o beige.
  • Api.
  • Pintura vermella o blanca.
  • Estris per escriure i decorar.

(Fotografies extretes de pinterest.com de duaitang).






Per què fer manualitats? Les manualitats són molt útils ja que :
  • Serveixen de terapia mental i emocional.
  • Animen la teva autoestima.
  • No es requereix de gaires coneixaments complexes.
  • Desenvolupa la teva creativitat i imaginació.
  • Ajuden a relaxar-se i afavorir el teu estat d’ànim.
  • Afavoreix les relacions amb els altres.


Espero que us agradin, animo a tothom a fer-les, endevant! 

dilluns, 20 d’abril del 2015

Creació d'un llibre digital

El llibre digital o electrònic, és una publicació que es difon en format digital, per tant per ser llegit és necessari l’adquisició  d’un dispositiu electronic (mòbil, tauleta, ordinador…).
Aquest té uns aventatges com per exemple, que introdueix elements multimedia, animació, sons… coses que el fan més atractiu pels infants. 
Els llibres digitals són de gran utilitat a l’aula atès que la mestra els pot crear i modificar segons les necessitats dels seus alumnes. 
Avui us parlaré de dues aplicacions molt útils i de fàcil utilitat per crear un llibre digital.

La primera aplicació s’anomena storybird.
Storybird és una aplicació gratuita on simplement cal registrar-se. L’aplicació, ja et facilita un gran ventall de diferents imatges i temàtiques. Simplement el que tu has de fer és seleccionar aquelles imatges que tu vols pel teu llibre o conte digital i afegir la lletra. Aquest és l' enllaç de l’aplicació:https://storybird.com

La segona aplicació i que personalment m’agrada més, s’anomena ISSUU.
L’ISSUU és un servei en línia gratuït que permet la visualització de material digital com llibres, revistes, articles, diaris, etc. de forma realista, creativa i permet personalitzar-ho. El contingut que es penja al navegador web està fet de manera que s’assembli el més possible a una publicació impresa, amb un format tipus llibre, el qual permet la visualizació de dues pàgines a la  vegada. Cada vegada que la página canvia ho fa com un llibre real, amb una animació. Per a la seva utilització és necessari l’ús del PowerPoint i en el cas que fos necessari els arxius en format pdf. L’aplicació va ser seleccionada com una dels 500 millors llocs a la xarxa del 2009, per la revista Time. 

Uns mesos enrere des de l’assignatura de La imatge digital en contextos educatius, ens van proposar la creació d’un llibre digital. Amb l’ajuda de la meva companya Andrea G. (aprofito per dir que podeu conultar el seu blog :    http://www.educacioartisticaudg.blogspot.com.es molt interessant sobre la temàtica de l’educació artística). Vam realitzar un conte digital sobre la temàtica educativa del racisme. Aquest és l’enllaç: http://issuu.com/clarandrea/docs/presentaci__n1_46b91a9363fdf4/0

Si analitzem aquestes dues aplicaciones des del punt de vista de la Taxonomia de Bloom + TAC el verb més adequat és el de comprendre. Pel grau de comprensió que han de tenir el infants per comprendre el fil de la història. Pel que fa al model de SAMR, les podriem classificar dins de la modificació, ja que les aplicacions permeten fer tasques significatives de l’habitual. 






Per cert, s’acosta Sant Jordi!!! Ja teniu a punt els vostres regals? Per aquelles persones que estan cansades de regalar any rere any el mateix i volen innovar, en breus publicaré idees molt xules i interessants. 

Salutacions.

diumenge, 19 d’abril del 2015

Festival cultural a Guatemala

L’empresa gironina Tecnodimension ha participat en el festival cultural amb el lema “vive el arte en tu ciudad” a la Ciudad de Guatemala. L’empresa es dedica a la fabricació  d’estructures inflables, inflables infantils i carpes. Tecnodimension ha aportat un espai inflable de disseny de 465m2. 

El festival s’ignagurà el passat dia 10 d’abril amb un concert del cor juvenil de la ciutat a la Plaça Central del Centre Històric de la zona 1 de la capital. 

Aquest gran aconteixement, convida a totes les persones a gaudir de l’art en un pavelló instaurat davant de la Catedral metropolitana on es pot apreciar l’exposició anomenada “Construyendo ciudad” amb més de 80 obres de 50 artístes nacionals destacats de qualitat mundial.

El seu proposit és apropar a tots els ciutadans a l’art, és per això la instauració de salons i espectacles gratuïts adreçats a totes les edats, des dels més petits fins als més grans. La ciutat té l’espectativa de que quest primer festival de cultura celebrat a la ciutat sigui tot un éxit ja que per la “Sexta Avenida” on es du a terme, transiten unes tres 3500 persones per hora, i esperen amb il·lusió que no sigui ni la primera vegada ni l’última que es celebri. 

Quan vaig assebentar-me de la notícia em va alegrar molt, ja que sempre sembla que l’art és només per un tipus de classe social i aconteixements com aquest demostren tot el contrari.

A continuació us deixo diferents imatges i el link del festival: 








dissabte, 18 d’abril del 2015

El Teatre-Museu Dalí

Salvador Dalí va néixer a Figueres, l’any 1904. Com explica en la seva biografia, de petit havia de portar flors a la tomba que tenia el seu nom. Aquest fet, el va traumatitzar i li creà una gran inestabilitat emocional.
Va ingressar el 1921 a l’Escola de Belles Arts de Sant Francisco, a Madrid. L’any 1929, durant una estada a París va conèixer a Picasso, i el 1930 es va adherir al moviment surrealista. 

El moviment surrealisme neix al període d’entreguerres, a partir de les teories de Freud: una persona que té el món conscient que controla, però el món de subconscient existeix sense control de la persona. Els surrealistes intenten pintar aquest món dels somnis. Podem dir, que aquest moviment artístic, permetia la veritable expressió de la ment humana, un art basat en l’inconscient i en el món dels somnis. 

El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, està situat a la ciutat de Figueres (Girona).  El museu ens ofereix un gran ventall de possibilitats, des de visites guiades i virtuals, activitats, diferents exposicions i col·leccions, etc. 

Avui em centraré amb la visita virtual ja que crec que pot ser molt profitosa pels nens. El museu amb aquesta visita virtual et convida a fer un recorregut per algunes sales del museu i veure algunes de les obres i objectes que s’hi exposen a través de fotos panoràmiques 360º. Tot i que jo recomano anar a visitar el museu, aquesta visita virtual pot ser molt beneficiosa per aquelles persones que estan planificant visitar-lo per tal de fer-se una idea de com és i de tot allò que s’hi pot trobar. D’altra banda també es pot utilitzar una vegada s’ha visitat per tal de fer memòria. 

Animo a tothom a visitar el museu, a gaudir de la visita virtual i de totes aquelles altres possibilitats que ofereix el museu. Una joia artística com aquesta, no podem deixar-la escapar tenint-la a la ciutat de Girona. 

A l’escola, sincerament faria partícep als meus alumnes d’aquesta activitat per a què coneguin un personatge que ha passejat per tot el món amb el nom de la ciutat de Figueres. Amb els objectius de mostrar a l’alumne la vida i l’obra de S. Dalí, aplicar coneixements adquirits anteriorment o posteriorment a l’estudi de l’artista i rendir un homenatge al pintor. 

A continuació enllaço el link del museu, per qualsevol pregunta no dubteu en comentar. 


Salut.